/ Batterijopslag

Batterijopslag

Zonnepanelen produceren overdag enorm veel elektriciteit. Maar wat als je buitenshuis werkt, en dus vooral ’s morgens en ’s avonds energie verbruikt? Dan biedt een opslagbatterij de perfecte oplossing.

Bepaal het verbruik van jouw zonne-energie

Gemiddeld wordt slechts 30% van de geproduceerde zonne-energie meteen verbruikt, maar dankzij een zonnebatterij kan je tot 80% van deze energie zelf gebruiken. Bij Ecoworld werken we exclusief met de Smart String Batteries van Huawei. Een opslagbatterij is ongetwijfeld een slimme investering, zeker sinds het wegvallen van de terugdraaiende teller. 

De voordelen van de thuisbatterij

Een thuisbatterij geeft jou veel meer vrijheid in jouw energieverbruik. Je bent minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en je bespaart kosten. De opgeslagen zonne-energie in de batterij kan tot enkele dagen nadien gebruikt worden. Overdag hoef je je dus geen zorgen te maken wanneer je aan het werk bent, alle opgewekte energie zit opgeslagen.

De kostprijs is ietsje hoger, maar je haalt er wel rechtstreeks voordeel uit. Het bedrag heb je voor je het weet dus al terugverdiend aangezien je kan genieten van de zelfgeproduceerde energie door jouw zonnepanelen en je geen betalende elektriciteit van het net hoeft te halen. Green energy for the win!

De capaciteitsberekening in aantocht

Er komt in 2023 een nieuwe verbruiksberekening voor iedereen die aangesloten is op het elektriciteitsnet. Dat besliste de VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt. Elke maand zal naar je hoogste kwartierpiek in kW (kilowatt) gekeken worden, die geregistreerd wordt door je digitale meter. Een jaar lang wordt die maandpiek berekend en op het einde berekenen ze jouw nettarief met een gemiddelde van die gemiddelde maandpieken.

Intelligent systeem van thuisaccu

De accu gaat niet zomaar gaan opladen. Door zijn intelligente besturing gaat hij pas opladen bij een overproductie. Voor jouw huishouden dient het wel als een belangrijk tussenpunt tussen jouw zonnepanelen en het elektriciteitsnet of distributienet. Het is belangrijk om alle spelende energiefactoren in kaart te brengen vooraleer je zomaar de aankoop doet. Bij Ecoworld ondersteunen we je graag.

Samen met juiste omvormer

We zorgen voor een geschikte en gerichte installatie. Bij een thuisbatterij hoort namelijk ook de juiste omvormer. Deze omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom, zodat deze aan het net kan geleverd worden. Ook hier werken wij met de kwalitatieve producten van Huawei.