/ Blog

Een nieuwe levering thuisbatterijen van Huawei

Enkele dagen geleden ontvingen we precious cargo, een hele resem nieuwe thuisbatterijen van Huawei that is! Bij Ecoworld zweren we bij de Smart String Battery LUNA2000 van Huawei, een top of the bill opslagbatterij die ervoor zorgt dat je maximaal kan genieten van je zelfgeproduceerde zonne-energie.

LUNA2000, de efficiënte batterijopslag

Eigenaars van zonnepanelen verbruiken best zoveel mogelijk energie overdag, wanneer de zon schijnt. Maar wat als je buitenshuis werkt en pas ’s avonds tijd hebt om de was te doen, de vaatwas te laten draaien, enzovoort? In dat geval heb je baat bij een batterijopslag, die je toelaat om jouw zelfgeproduceerde energie te verbruiken wanneer jij dat wil. Zoals de lithium-ijzerfosfaat batterij LUNA2000 van Huawei bijvoorbeeld, die oplaadt in geval van overproductie en deze extra energie opslaat voor later gebruik. 

Meer bruikbare energie

De Smart String Battery van Huawei is beschikbaar in 5, 10 en 15 kWh. Dankzij het modulaire design is de batterij zowel geschikt voor gebruik bij jou thuis als op kantoor. Concreet garandeert de thuisbatterij een verregaande energieoptimalisatie met een ontlading tot 100 % op moduleniveau. Hierdoor ben je volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet, what’s not to like?

De thuisbatterij laat toe om jouw zelfgeproduceerde energie te verbruiken wanneer jij dat wil.

Veilig en gebruiksvriendelijk

LUNA2000 is een lithium-ijzerfosfaat Cell batterij die op basis van natuurlijke convectie werkt. Een uiterst veilig systeem dus, dat ook nog eens heel gebruiksvriendelijk is. De batterij is eenvoudig te installeren en wordt automatisch gedetecteerd in de app. Zo kan je onder andere monitoren hoeveel zonne-energie je al opgeslagen hebt. Daarnaast is de thuisbatterij compatibel met zowel de enkelvoudige als de driefasige residentiële omvormers van Huawei.