/ Blog

Kies voor zonnepanelen in groep en bespaar nog meer

Wie interesse heeft in zonnepanelen en buren heeft die met hetzelfde idee spelen, kan opteren te gaan voor een groepsaankoop. Dit betekent dat er lokaal een aankoop van zonnepanelen kan georganiseerd worden om op die manier te kunnen genieten van een algemene korting.

Samen ecologischer met een financieel extraatje

De uitdagingen van de toekomst zijn duidelijk. De vervuilende impact op het klimaat zouden we moeten aanpakken, en dat lukt vooral door te gaan samenwerken. Bijhorende investeringen houden we graag zo beperkt mogelijk. Vandaag kiezen voor zonnepanelen blijft een zeer goede keuze en wie dit in groep doet, kan nog meer gaan besparen.

Als groep sta je namelijk altijd sterker. Het principe van zonnepanelen is simpel: hoe hoger je verbruik is, hoe meer je ook kan gaan besparen. Wie dus samentroept met voldoende buurtbewoners zal meestal een hoger verbruik hebben dan individuele gezinnen. Groter verbruik, grotere installatie, grotere kans op kostenbesparing.

Verdien jouw installatie in sneltijd terug

Met een groepsaankoop kan jouw installatie zelfs al op enkele jaren terugverdiend zijn. Ecoworld zorgt voor hoogwaardige panelen, een nauwkeurige installatie en onderhoud wanneer nodig. We voorzien een scherpe prijs en jij mag rekenen op kwaliteit.

Keuze voor zonnepanelen een no-brainer

In onzekere energietijden is de optie van zonnepanelen eigenlijk een no-brainer, maar we zetten de voordelen nog even kort op een rijtje. Investeren in zonnepanelen, is investeren in zelfconsumptie van energie. En dat blijkt ideaal om de energiefactuur te gaan verlagen.

Zonlicht is in vergelijking met producten als olie, gas en steenkool niet zo eindig en beperkt in aanbod. De zon biedt een onuitputtelijke bron aan energie en het is een meer ecologische oplossing. Zonnepanelen zorgen ook voor een hogere EPC-waarde van je huis, wat hem in marktwaarde doet stijgen.