/ Blog

Voordelen van zonnepanelen voor je onderneming

Kiezen voor zonnepanelen op het dak van je onderneming is kiezen voor duurzaam ondernemen. De algemene kostprijs blijft zakken, er zijn nog steeds tal van fiscale voordelen en je bent eigenlijk permanent aan het besparen.

Een voordelige bedrijfsinvestering

Ja, zonnepanelen zijn nog steeds deels fiscaal aftrekbaar. Vaak nog steeds één van de belangrijkste redenen om PV-panelen te gaan installeren op het dak van je bedrijf. Als vennootschap moet een installatie pro rata temporis afgeschreven worden, waardoor de investering dus op dagbasis verrekend wordt.

Claim je investeringspremie

Als eenmanszaak ligt dit anders. Hier worden zonnepanelen namelijk op jaarbasis afgeschreven, ongeacht welk moment je opteert om een duurzame zonnepaneleninstallatie te laten plaatsen. Zowel voor vennootschappen als eenmanszaken kan de investering ook degressief afgeschreven worden. Er geldt vandaag nog steeds een investeringspremie, maar die wordt afgebouwd tot hij wegvalt in 2025.

Gedaalde kostprijs voor zonnepanelen

De afgelopen jaren is de basiskost voor zonnepanelen heel sterk gedaald. In vergelijking met tien jaar geleden is het vandaag 3x goedkoper om een PV-installatie op je dak te leggen. En hoe groter de investering, hoe hoger de besparing.

Duurzaam ondernemen en een ecologisch karakter

De afgelopen maanden en jaren hebben getoond dat de energieprijs heel volatiel kan zijn. Met zonnepanelen heb je echter vanaf dag één een daling in je energiefactuur. Je voorziet je eigen gebouwen van hoogwaardige, zelf opgewekte zonne-energie en je betaalt geen extra financiële bijdrage aan de netbeheerder.

Je bouwt met je bedrijf op die manier ook mee aan een groenere, meer ecologische toekomst. Aangezien jouw werknemers natuurlijk ook vooral overdag energie consumeren, is de noodzaak aan een extra opslagbatterij niet hoogstnoodzakelijk. Zeker wanneer je ook (deels) over een elektrisch wagenpark beschikt, waardoor ze overdag opgeladen kunnen worden met groene stroom.

Begeleiding door energie-experts

Ben je overtuigd van de voordelen van zonnepanelen voor je onderneming in Gent, Brugge, Antwerpen of Beernem, maar weet je niet goed hoe het nu verder moet? Reken op de energie-experts van Ecoworld voor verdere begeleiding. We hanteren Trina Solar-zonnepanelen van hoge kwaliteit en zorgen voor nauwkeurige plaatsing. Ook voor onderhoud van jouw installatie zonnepanelen kun je op ons rekenen.